18 de març 2017

La Colla de la Biblioteca


Com ja vam anunciar en la darrera entrada del blog, aquesta passada setmana el llibre que les noies del Club es van llegir fou el Zoo d’en Pitus[i] de Sebastià Sorribas. La novel·la d’aquest reconegut escriptor, guanyadora del Premi Josep Maria Folch i Torres, ha acompanyat des de la seva publicació l’any 1966, a una generació darrera l’altra de joves lectors catalans. Amb més de 40 edicions i 300.000 exemplar venuts, l’èxit de la Colla d’en Pitus és ara ja inqüestionable.

Aquesta novel·la ens explica com un grup de nens de Barcelona se les empesca per muntar un zoo al mig del barri del Raval. Per tal d’aconseguir recaptar els diners necessaris que han de servir per curar el seu amic Pitus, la colla d’en Tanet no dubtarà a mobilitzar gran i petits en la seva pensada. 

Després de compartir les sensacions que els havia produït la lectura, les membres del Club van voler retratar-se a l’estil de la inconfusible il·lustradora Piralín Bayés, que tan bé acompanyen la lectura del Zoo d’en Pitus


El següent llibre que llegiran serà Catherine[ii] de Patrick Modiano. Una lectura ben diferent però amb uns personatges igual d’inoblidables.      


[i] SORRIBAS, Sebastià: El zoo d’en Pitus. Barcelona: La Galera, 1993.  

[ii] MODIANO, Patrick: Catherine. Barcelona: Cruïlla, 2001.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada