11 de juliol 2017

Aquesta setmana et recomanem...

"El pare de la Faith, el cèlebre naturalista Erasmus Sunderly, apareix mort en unes circumstàncies ben misterioses. Al poble corre la brama que ell mateix s'ha llevat la vida, però la Faith es nega a acceptar aquesta hipòtesi i es proposa investigar la veritat. Entre les pertinences del pare hi ha un arbre d'una espècie estranya: un arbre que s'alimenta de les mentides que li xiuxiuegen i que dóna uns fruits que revelen secrets ocults."


La novel·la que avui us recomanem, guanyadora del Premi Costa 2015 (millor llibre de l'any d'Anglaterra), és una petita joia imprescindible per a joves i adults. Ambientada al segle XIX, en una època on les dones no tenien veu ni vot, la protagonista de la nostra història trenca estereotips a cada pàgina que passa. 


Convençuda que el seu pare no es va suïcidar, i tot i les dificultats de la seva condició de noia, la Faith lluitarà per esbrinar les veritats que amaguen els habitants del poble. Una missió que es tenyirà de fantasia quan descobreixi l'existència de l'arbre de les mentides, un espècimen que viu gràcies a la força dels rumors i les falsedats, i que haurà d'aprendre a utilitzar si vol esclarir la mort del seu pare. 


I si l'argument no fos prou temptador, l'edició de la casa Bambú acaba d'arrodonir un llibre d'aquells que els amants del paper gaudiran de tenir entre les mans. Les precioses il·lustracions de Chris Riddell, escampades al llarg de tota la novel·la, ens traslladen a un món obscur i ple de misteris.


HARDINGE, Frances; RIDDELL, Chris [Il.]: L'arbre de les mentides. Barcelona: Editorial Bambú, 2017.
Localització: JN(HAR)-GR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada