27 de maig 2017

Aquesta setmana et recomanem...

"La setmana que passen a la granja de Nerthercott és la més esperada per la mestra i els alumnes d'una escola de Londres. Allà hi fan feina de grangers de debò: alleten els vedells, pasturen les ovelles, planten arbres, arrenquen patates, cullen ous, pomes, móres... Cada any tornen a la ciutat carregats d'anècdotes per explicar. Però l'any que hi va anar en Ho, un noi orfe i refugiat, fou certament extraordinari."


Michael Morpurgo, un cop més, ens presenta una obra dura però plena de tendresa. A través de la veu en primera persona d'una de les professores de l'escola, coneixerem en Ho, un noi vietnamita que es va veure obligat a fugir de la seva terra per culpa dels estralls de la guerra. Les seves vivències, i els problemes que tindrà per adaptar-se a la nova situació, són un fidel retrat de la situació que, per desgràcia, han de viure molts infants avui en dia. 


Les il·lustracions de Quentin Blake, de traç ràpid i expressiu, s'encarreguen de donar vida a aquesta història que, de ben segur, farà reflexionar a més d'un lector.


MORPURGO, M.; BLAKE, Q. [Il.]: Que bé ens ho hem passat! Barcelona: Editorial Bambú, 2017.  
Localització: I***(MOR)-VR 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada