20 de gener 2017

Versos Perversos i molt més

I continuem divertint-nos amb la lectura i amb la descoberta de gèneres literaris diferents! Durant la darrera trobada, totes les membres dels nostre Clubs s’ho van passar d’allò més bé escoltant, llegint i comentant les peculiars, i un pèl macabres, versions dels contes clàssics, que Roald Dahl relata en el seu recull de poesies Versos perversos[1]. Històries tan ben conegudes com La Caputxeta vermella, Els tres porquets o La Ventafocs, són reescrites per aquest autor amb tota la intenció de divertir als joves lectors; introduint girs argumentals i finals inesperats que fan riure fins i tot als més insípids.

A més a més, durant la reunió no ens vam pas oblidar de comentar les darreres lectures que les noies s’havien endut a casa. Totes van estar d’acord en el fet que, tot i el complicat vocabulari, els llibres La crida del Bosc i Història d’un cavall ens descriuen fidelment la realitat humana des d’una perspectiva animal. Unes i altres van compartir els arguments de les històries que els havien tocat llegir, i van acabar la posada en comú intentant plasmar en paper els protagonistes de les narracions de les seves companyes.

Per la següent sessió, que tindrà lloc d’aquí a un mes, el llibre que hauran de portar llegit serà Coraline[2] de Neil Gaiman. Una història plena de misteris i enigmes, que tracta sobre els perills i les aventures que poden desencadenar les ànsies exploradores d’una nena qualsevol.  


[1] DAHL, Roald: Versos perversos. Barcelona: Empúries, 1986.
[2] GAIMAN, Neil: Coraline. Barcelona: Empúries (Salamandra), 2003.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada