06 de juny 2017

Aquesta setmana et recomanem...

"Tal com les aranyes filen les seves teranyines, la mare de Louise Bourgeois teixia tapissos. Abans que la Louise esdevingués una artista contemporània de renom, havia sigut una aprenent al taller de tapissos de la seva família. Mentre filava teixits amb la seva mare havia après tot el que calia saber sobre les formes i els colors. Teixir també va ser font d'inspiració per les seves escultures més famoses."


Les guardonades Isabelle Arsenault i Amy Novesky han aconseguit donar forma a una obra que va més enllà de les classificacions genèriques. El llibre, presentat com una biografia, ens explica a través d'una lírica indiscutible la vida de Louise Bourgeois, artista coneguda popularment com "la mare de les aranyes".


Des de la seva més tendra infantesa, al taller familiar de teixits, fins al seu tardà reconeixement com a artista internacional, ja ben entrada la vellesa; el llibre ens mostra, a través d'unes evocadores il·lustracions, l'imaginari que la va acompanyar al llarg de la seva carrera. La figura maternal, potser la més important de totes les que la van marcar, apareix sempre com una presència reconfortant i encoratjadora. 


Un àlbum imprescindible, amb una edició cuidada fins a l'últim detall; on els colors, la tipografia i la distribució de les pàgines han estat teixides harmònicament per donar forma a la cançó que ens expliquen.  


NOVESKY, Amy; ARSENAULT, Isabelle: Cançó de tela; la vida teixida de Louise Bourgeois. Barcelona: La Petita Impedimenta, 2016.

Localització: I92(Bourgeois)Nov-VD


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada