07 d’abril 2017

Contacontes japonès per a petits i grans

Contes Japonesos d'Anna Gasol
Qualsevol persona que durant aquests dies es passegi pel Centre de Lectura quedarà meravellada davant de l'onada de cultura japonesa que s'ha escampat per tot l'edifici. Des de la Biblioteca Infantil, com no podia ser d'altra manera, també ens volem sumar a la passió pel país del sol naixent. La sala infantil, gràcies a la tasca de la Secció d'Art i de l'associació Amakumi, ha quedat bellament adornada amb una gran branca des d'on s'han penjat tot de grues d'origami. 

Pel qui no ho sàpiga, l'origami és una tècnica artística originària del japó que consisteix a fer figuretes de paper amb l'única ajuda de les mans, sense retallar ni enganxar en cap moment la peça de paper inicial. Les grues, potser un dels animals més coneguts pels qui coneixen aquest art, són representants dels bons desitjos i de la bona sort, i sovint es regalen amb la intenció que algú estimat millori el seu estat de salut. 

Si voleu provar de realitzar la vostra pròpia grua de paper, o emular l'antiga llegenda japonesa segons la qual aquell que realitzi mil grues de paper veurà complert el seu desig, podeu seguir les instruccions que trobareu a la Biblioteca.

Grues d'origami a la Biblioteca Infantil

Però això no és tot! El pròxim dimarts 11 d'abril tot aquell qui vulgui podrà assistir a la sessió de contacontes japonès que es realitzarà a la Sala Fortuny a les 6 de la tarda. L'activitat estarà a càrrec de l'artista Carme González, que acompanyarà la seva actuació amb el kamishibai, un petit teatre de fusta de tradició japonesa on es col·loquen les imatges que il·lustren les històries explicades. 

Contes Japonesos d'Anna Gasol

No us perdeu aquesta oportunitat única per gaudir en família d'una immersió completa a la cultura japonesa! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada