18 de febrer 2017

Coraline i una visita inesperadaEl darrer llibre del Club de Lectura, Coraline,[1] va entusiasmar per igual a totes les seves membres. Una casa nova, uns pares que treballen massa, una porta que no dóna enlloc... són els elements necessaris per despertar l’interès de qualsevol lector curiós. L’obra de Neil Gaiman, ambientada a cavall de dos mons paral·lels, comença presentant-nos una situació ben corrent; una nena avorrida, cansada que els seus pares passin massa hores treballant davant de l’ordinador, i amb l’única companyia d’uns veïns estrafolaris. El que podria ser el dia a dia de qualsevol nen de la seva edat, es converteix en una terrorífica aventura quan, havent descobert una porta tapiada, Coraline s’embranca cap a un món desconegut, on uns nous pares li prodigaran tota l’atenció que desitja, però que tindrà com a contrapartida la desaparició dels seus pares reals, i les ocultes intencions d’una altra mare excessivament possessiva.  
 

Després de comentar els punts forts del llibre, i de comparar la versió original amb les seves adaptacions al còmic i al cinema animat,  vam intentar posar-nos a la pell d’aquesta intrèpida protagonista. Les nenes del club no dubtaren ni un moment davant de la proposta de crear el seu personal retrat ambientat en els mons de Coraline. Això sí, veient que els era massa difícil retratar-se a elles mateixes, van acabar dibuixant la companya que tenien més a prop. I un cop acabats, tal com intenta fer l’altra mare en el llibre, les nenes van haver d’enganxar uns botons de paper als ulls dels seus dibuixos. Els resultats finals ja es poden veure exposat a la Videoteca del Centre de Lectura!


 
Per si això no fos prou, però, durant el transcurs de la trobada les membres del club van rebre, a més, una visita inesperada. Amb la voluntat d’informar-se i informar sobre el Club de Lectura, dos periodistes del Diari de Reus van venir a fer algunes preguntes sobre els llibres que llegien les noies i el funcionament de les reunions. La notícia es va publicar l’endemà amb una fotografia de la reunió en qüestió.   

Per la pròxima sessió, establerta el dijous 16 del mes vinent, el llibre a llegir serà un clàssic de la literatura infantil catalana: El zoo d’en Pitus.[2] De ben segur que els hi agradarà tant com aquest.

[1] GAIMAN, Neil: Coraline. Barcelona: Empúries (Salamandra), 2003.
[2] SORRIBAS, Sebastià: El zoo d’en Pitus. Barcelona: La Galera, 1993.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada